VANDRING

Vandring i Dalsland

VANDRING

Vandring Kroppefjäll

Vandra i natursköna

DALSLAND

Med oss som utgångspunkt kommer du kunna uppleva den bästa vandringen som Dalsland har att erbjuda med sin växt- och djurrika natur. Med Kroppefjälls naturreservat som granne så har du vandring direkt i anslutning till oss. Du kan även ta dig till någon av våra andra rekomenderade områden som du kan läsa om nedan.

Vandring Dalsland

Färdiga paket för att

göra det enkelt för dig.

Med allt från matpaket, guide till boende

Läs mer

Vandringspaket Dalsland
Karta vandring Dalsland

Här hittar du kartor över våra vandringsområden. Finns även att köpa på plats 

Läs mer

Hos oss kan du hyra den utrustningen som behövs på din vandringstur

Läs mer

Hyra Vandringsutrustning
Vandring Dalsland

VANDRING

Vandring ger dig den avkopplingen människan behöver. Både få röra på sig och komma bort från vardagen 

VANDRING NÄRA OSS

100m (avstånd dit)


45km (längd leder)


Röd & Orange (markering)

Vandring Kroppefjäll

Med sitt rika växtliv och vidsträckt utsikt är naturreservatet i den södra delen av Kroppefjället ett givet utflyktsmål. Naturstigar och rundleder av varierande längd nås med fördel direkt från oss. Varrierad terräng med variation av småsjöar och mysig skog.

Kroppefjäll är ett naturskönt friluftsområde för bl a vandring, cykling, skidåkning, svamp- och bärplockning. Här finns också ett vackert naturreservat.

Upplev den vackra naturen genom att vandra på Kroppefjäll. Man kan välja att vandra allt från 1 km till 14 km. Passar därför för alla åldrar.

Vandring Kroppefjäll

KROPPEFJÄLL

800m (avstånd dit)


4km (längd leder)


Gul (markering)

Vandring Kroppefjäll

En lagom tur som går längs bed Ragnerudsjön. Upp en bit på branterna så du får fin utsikt över Ragnerudsjön. En härlig plats att tex njuta av solnedgången. Leden fortsätter sedan in på Svartstjärnsleden som är en led i avkopplande miljö i skogen. Leden är markerad med gula snitslar och är en runvandring så du komemr tillbaka till startplatsen.

RAGNERUDSJÖNS BRANTER

38km (avstånd dit)


100km (längd leder)


Blandad (markering)

Vandring Pilgrimsleden

Pilgrimsleden är över 10 mil lång, varierad och naturskön. Leden tar dig från Vänersborg via Holms kyrka utanför Mellerud till Edsleskog. Längs med vandringsledens norra del finns fräscha lägerplatser med vindskydd och eldstäder. Men du kan också välja att bo på ett hotell eller vandrarhem och ordna transport mellan etapperna. Pilgrimsleden har en del svårare passager med kuperad terräng och långa uppförslut, som å andra sidan belönar vandraren med en otrolig utsikt. Den nya södra delen från Vänersborg är däremot lättare att gå och sträcker sig mestadels längs med farbara bilvägar. 

Vandring Dalsland

PILGRIMSLEDEN

58km (avstånd dit)


30kvkm (storlek område)


Blandat (markering)

Vandring Tresticklan

I Dalslands enda nationalpark på gränsen till Norge finns vandringsleder från 3 till 22 km längd genom säregen natur och orörd vildmark. Med sina ca 3000 hektar är Tresticklan det tredje största obrutna och någorlunda opåverkade skogsområdet i landet utanför fjällregionen och Norrbotten.

Naturen i Tresticklan Nationalpark präglas av smala och höga bergsryggar som sträcker sig i nordsydlig riktning. Mellan dem ligger myrmarker och långsmala sjöar. Den glesa och karga tallskogen med lav- och mossklädda berghällar, tillsammans med det stora antalet sjöar, bildar en rofylld miljö där du kan vandra i obruten vildmark i flera dagar.

Vandring Tresticklan

TRESTICKLAN

10km (avstånd dit)


12km (längd led)


Orange (markering)

Vandring Dalsland

Karl XII:s väg är en av Dalslands populäraste turistleder. Den är ca 12 km lång och sträcker sig från torpet Forsebol, ca 6 km söder om Dals Rostock, över fjället till Järbo kyrka på västsidan.

Det var över Kroppefjäll som en av de gamla vägarna till Norge gick och det var bl. a. den som avdelningar av Karl XII:s armé marscherade vid anfallet på Norge år 1718. Vägen övergavs sedan och var länge helt igenvuxen men i början av 1960-talet återupptäcktes den. Intresserade röjde vägen, byggde broar och spänger och ordnade vägvisning över fjället. Så kunde den gamla leden återinvigas pingstdagen 1961 i närvaro av omkring tretusen personer.

Vandring Dalsland

KARL XII:s VÄG

ADRESS


Jolsäter 15

Högsäter 458 97

SVERIGE

ÖPPETTIDER


Camping öppen till

11/10


Kiosk, cafe & restaurang

STÄNGD

FÖLJ OSS

Copyright © Ragnerud Business AB. All Rights Reserved